15 July 2019 No Comments

CAIPIRINHA WITH MARACUJA’

Here’s how to prepare a fresh Caipirinha with maracujà! The fruit belongs to the Passiflora family, it is very similar to passion fruit (but larger than the latter) and has a juicy and very sweet pulp, particularly suitable for the preparation of fruit drinks.

Ingredients
5 cl of cachaça
2 maracujá McGarlet
2 tablespoons of sugar
Ice

Preparation
Cut the two maracujá in half and with a spoon remove all the pulp, which you will put in a glass. Add two teaspoons of sugar and a dash of cachaça. At this point pound everything with the muddler. Fill with ice, pour the rest of the cachaça and serve the caipirinha.

25 June 2018 No Comments

CARAMBOLA O STAR FRUIT

La carambola, dal sanscrito Karmaphala, che letteralmente vuol dire frutto (phala) del karma, inteso come ricompensa di azioni compiute in una vita precedente. Viene chiamata cosi dai Portoghesi che in esplorazione dell’India del sud scoprono questo frutto straordinario e lo fanno arrivare in Europa.

READ MORE

18 June 2018 No Comments

LO YUZU

Prendi un bel mandarino, coloralo di giallo, aggiungi un profumo intenso e inconfondibile …. e voilà ecco lo YUZU.
Un frutto che si sta facendo strada oggi nella cultura e cucina europea grazie alle nuove tendenza culinarie che fondono gusti e sapori da tutto il mondo.

READ MORE